Τα 95 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης στο υπουργικό

Τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα αναμένεται να αναπτύξει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα προκειμένου έως τον Νοέμβριο να έχει υλοποιηθεί το 80% των προαπαιτούμενων για να κλείσει η 3η αξιολόγηση.

Όπως άλλωστε τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη ώστε να μην επιτρέψει σε όσους στο εσωτερικό η στο εξωτερικό επιθυμούν καθυστερήσεις.

Τα 95 προαπαιτούμενα αφορούν κατά κύριο λόγο δευτερογενή νομοθεσία, δηλαδή υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Η υλοποίηση των πράξεων θα γίνεται ανά εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το υπουργικό ενημερώθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα αποτελέσματα του Eurogroup, με τον υπουργό Οικονομικών να χαρακτηρίζει θετική τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως δεν συζητήθηκαν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, ωστόσο και ο ίδιος ζήτησε ταχύτητα στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να κλείσει εγκαίρως η 3η αξιολόγηση.

Το υπουργικό εξέτασε επίσης νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης (ταυτότητα φύλου), Εξωτερικών (ινστιτούτο Βενετίας), Αγροτικής Ανάπτυξης (νωπά προϊόντα) καθώς και νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρου Κοντονή αναφορικά με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου ορίστηκε ο Βασίλης Πέππας και αντιπρόεδροι οι Μαρία Γαλάνη, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Γεώργιος Λέκας.

Το υπουργικό ενημερώθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για την εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού. Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει κατά την εισήγηση του τη σοβαρότητα του θέματος και να τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει έως ότου ολοκληρωθεί η απορρύπανση ολόκληρης της περιοχής.

Ενημέρωση στο υπουργικό παρείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Τέλος το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, 95 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!