ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν από βουλευτές να αποδίδουν στο κόμμα χρήματα & συνεργάτες

Παρά τις αντιδράσεις… οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο εξής υποχρεωμένοι να δίνουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, δυο χιλιάδες ευρώ δηλαδή το μήνα, έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο (από τους τρεις που δικαιούνται) και έναν επιστημονικό συνεργάτη από τους δυο που δικαιούνται.

Πιο αναλυτικά, δύο δύσκολα θέματα θέλησε να λύσει η ΠΓ στην τετράωρη συνεδρίασή της, καθώς το κόμμα διαπίστωσε ότι οι βουλευτές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Και γι’ αυτό παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας για να επιβάλει τους όρους λειτουργίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές δικαιούνται έως 2 επιστημονικούς συνεργάτες και το κόμμα διεκδικεί να έχει τον ένα. Οι βουλευτές της περιφέρειας λένε ότι χρειάζονται έναν για τη Βουλή και ένα για την περιφέρεια που θα τους «κρατά» το γραφείο. Το κόμμα είναι ανένδοτο – μάλιστα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έχει προτείνει αυστηρή τήρηση προκαλώντας την αντίδραση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη.

Στην ΠΓ αποφάσισαν να δημιουργηθεί επιτροπή στην οποία θα μετέχουν πρόσωπα που διαθέτουν επιστημονικά εφόδια και πείρα από την διακυβέρνηση για να υποστηρίζουν το έργο των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί εκτός η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών των πρώην βουλευτών και θα μείνουν τα στελέχη του Μαξίμου και των υπουργείων.

Όσον αφορά τα έξοδα των βουλευτών της περιφέρειας που διατηρούν πολιτικό γραφείο θα τους προταθεί να συστεγάζεται στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Όμως πολλοί βουλευτές ήδη πληρώνουν το ενοίκιο της ΝΕ και γι’ αυτό διαμαρτύρονται για το 40% της αποζημίωσης που πάει στο κόμμα.

Το θέμα του συνεδρίου θα συζητηθεί σήμερα. Και εκεί αναμένεται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης να επαναφέρει τα περί στοχοποίησής του από συντρόφους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!