ΡΟΗ
προηγ επομ

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει τώρα για τα Ειδικά Σχολεία

Γυμνάσια-Λύκεια

«Οι μαθητές και οι καθηγητές των Ειδικών Σχολείων βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στο έλεος της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείαςκανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, δεδομένου ότι τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια.», τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα:

«Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν προσληφθεί επιπλέον εκπαιδευτικοί, σχολικοί νοσηλευτές, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων με τους μαθητές να συνωστίζονται καθημερινά, όπως δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο τακτικών τεστ και ιχνηλάτησης. Επίσης, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διάψευση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρήαπό… το ίδιο της το υπουργείο είναι ενδεικτική. Η αρμόδια υφυπουργός για την Ειδική Αγωγή παραπληροφορούσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών».Μάλιστα σημείωσε πως η ανταπόκριση είναι μαζική! Ωστόσο, η εγκύκλιος για την έναρξη των εμβολιασμών εκδόθηκε μια ημέρα μετά τη συνέντευξή της και η πλατφόρμα άνοιξε μόλις χθες.

Εδώ σχετικό απόσπασμα:https://www.youtube.com/watch?v=uvy5ao8Zyr0

Επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσει να ακροβατεί με την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία. Να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, όπως επίσης να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη αβοήθητοι.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΠΕΚΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]