ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ  - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
27
Οκτώβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑΜΕΑ 

“Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει από κοινού να συνεργαστούν και να δώσουν τέλος στη μακροχρόνια κατάσταση ομηρίας των ωρομισθίων εργαζομένων στις δημοτικές δομές, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν σημαντικές, πολύτιμες, πάγιες και διαρκείς υπηρεσίες.”, είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφράζει ανοιχτά τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ).

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) για την κάλυψη όλων των οικογενειών και των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα και στις δομές. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση έστω και τώρα και να μη στερήσει από τις οικογένειες και τα παιδιά από τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχουν τα ΚΔΑΠ. Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει από κοινού να συνεργαστούν και να δώσουν τέλος στη μακροχρόνια κατάσταση ομηρίας των ωρομισθίων εργαζομένων στις δημοτικές δομές, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν σημαντικές, πολύτιμες, πάγιες και διαρκείς υπηρεσίες. Ειδικά σήμερα κατά την εποχή της πανδημίας οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτό έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τις θριαμβολογίες για τα δεκάδες δις που θα πάρει η χώρα από την ΕΕ και ας σκύψει στα πραγματικά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά γονείς και εργαζόμενοι και να δώσει λύσεις.

Στη σημερινή κινητοποίηση εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Φοίβος Τσιχλιάς και η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, Δήμητρα Θωμά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!