συριζα-συμπαράσταση-στους-απεργούς-ε-780614
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.08.2022 | 17:45

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους της «Μαλαματίνα»

Παράσταση διαμαρτυρίας και υποστήριξης των συλληφθέντων συνδικαλιστών της «Μαλαματίνα» έκανε σήμερα το πρωί  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο αστυνομικό τμήμα Σίνδου.

Όπως διατύπωσαν και στο διοικητή του Αστυνομικού τμήματος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρούν απαράδεκτη τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης στους δύο συνδικαλιστές, τον πρόεδρο του εργοστασιακού σωματείου της «Μαλαματίνα» Γιάννη Φραγγιδη και τον πρόεδρο του συνδικάτου οδηγών, πωλητών και βοηθών Βόρειας Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, και ζήτησαν την μη απαγγελία κατηγορίας, εφόσον οι συνδικαλιστές υπερασπίστηκαν το απεργιακό τους δικαίωμα και παράλληλα υπερασπίζονται την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επεσήμανε επίσης ότι η πολιτεία και οι εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να στραφούν κατά τις νέας ιδιοκτησίας της επιχείρησης η οποία παράλληλα με εκβιαστικές και αυταρχικές κινήσεις κατά των εργαζομένων και των σωματείων τους, παραβιάζει δικαστικές αποφάσεις και την υποχρέωση της να διατηρήσει τα τμήματα της επιχείρησης και να προχωρήσει σε επενδύσεις αυξάνοντας και όχι μειώνοντας τις θέσεις εργασίας.

Τις θέσεις αυτές μετέφεραν και στους δύο συλληφθέντες προέδρους καθώς και στους συνηγόρους τους αλλά και στους εργαζόμενους που περιφρουρούν την απεργία έξω από την πόρτα του εργοστασίου στο Καλοχώρι.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατήγγειλαν επίσης τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχειρήθηκε να στηθεί σήμερα νωρίς το πρωί και την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι στους απεργούς της «Μαλαματίνα».

Δεσμεύτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι οργανώσεις του να υποστηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων τους για δουλειά και να σταθούν αλληλέγγυοι.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν:

-Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μέλος ΚΕ

-Κώστας Αμπατζάς, συντονιστής ΝΕ Α Θεσσαλονίκης και μέλος ΚΕ

-Χρήστος Δουίτσης, μέλος ΝΕ Α Θεσσαλονίκης και μέλος ΚΕ

-Τάσος Αμυράνης, μέλος ΝΕ Β Θεσσαλονίκης και συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σίνδου, καθώς και στελέχη της οργάνωσης μελών Σίνδου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.