συριζα-για-νδ-κανείς-δεν-μπορεί-να-σώσ-1092708
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2023 | 20:09

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: «Κανείς δεν μπορεί να σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την αλήθεια»

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντά στην παραληρηματική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν «αποκαλύψεις-φωτιά» σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις.

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και δίνει σκληρή απάντηση στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λόγια για να απαντήσει κανείς στα σοβαρά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Στην ανακοίνωση – παραλήρημα της ΝΔ για τις δήθεν «διαπιστώσεις- φωτιά» που προέκυψαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών σε σχέση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού του κέντρου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λόγια για να απαντήσει κανείς στα σοβαρά.

Δυστυχώς για τη ΝΔ η κυβερνητική πλειοψηφία τα έχει πια κάνει όλα. Και φίμωση και συγκάλυψη και εκβιασμούς και υπονόμευση της εξεταστικής και λάσπη για τη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έπιασε. Κανένας αντιπερισπασμός δε λειτούργησε. Κανείς δε μπορεί πια να σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την αλήθεια που σύντομα θα βγει στο φως, είτε το θέλει είτε όχι.

Και ας πιάνεται ο πνιγμένος από τα μαλλιά του…».

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα “απαντά” στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;».