συριζα-σε-άδωνι-δεν-είναι-πλάκα-ο-εκβια-1171796
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.04.2023 | 17:08

ΣΥΡΙΖΑ σε Άδωνι: Δεν είναι πλάκα ο εκβιασμός των εργαζομένων!

Αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκάλεσε το video όπου ο CEO μιας ασφαλιστικής εταιρείας -έχοντας δίπλα του τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη- απειλεί τους εργαζομένους του να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις προσεχείς εκλογές.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το γεγονός και ζήτησε εξηγήσεις.

Μόλις είδε το θέμα συγκεντρώνει την οργή του κόσμου όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο ότι πρόκειται για ένα χιουμοριστικό γεγονός, ότι  επιχειρηματίας «κάνει πλάκα» στους εργαζομένους του και πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απελπισία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε πως ο εκβιασμός των εργαζομένων δεν είναι πλάκα και πως ο υπουργός της ΝΔ θα έπρεπε να ντρέπεται.

Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου ανταπάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη:

Ο κ. Γεωργιάδης περνάει για χαζούς τους Έλληνες πολίτες.

Χαρακτηρίζει ως δήθεν πλάκα τις απειλές και τους εκβιασμούς εργοδότη προς τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν «σωστά», ενώπιόν  του.

Έναν εργοδότη, βέβαια, που έχει κάθε λόγο να ψηφίσουν «σωστά» οι εργαζόμενοί του, καθώς χρωστά την ύπαρξη και πιθανότατα τη κερδοφορία της επιχείρησής του στις απευθείας αναθέσεις από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ωραία πλάκα κύριε Γεωργιάδη!

Οι μεγαλύτερες πλάκες άλλωστε γίνονται όταν αφεντικά απειλούν εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν αυτούς που τους δίνουν απευθείας αναθέσεις, θα απολυθούν.

Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρείτε εσείς;

Ποιος είναι ο CEO (των απευθείας αναθέσεων) που απειλεί τους εργαζόμενους του

H ασφαλιστική εταιρία NOS ΙNSURANCE μπήκε στη ζωή μας από μία ανάρτηση στα social media στην οποία ο CEO της εταιρίας Αλέξης Λιάγκας φαίνεται να απειλεί ωμά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν “σωστά” έχοντας μάλιστα στο πλάι του τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Ποια είναι όμως η NOS INSURANCE και γιατί την επισκέφθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης;

Η ΝOS INSURANCE είναι μία νέα εταιρία στο χώρο των ασφαλίσεων η οποία ιδρύθηκε στις15/07/2021 με το όνομα “Progress ασφαλιστικοί πράκτορες και συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων Ανώνυμη Εταιρία” και μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ.

Σχετικά γρήγορα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2021 η εταιρία τροποποίησε το καταστατικό της και άλλαξε το όνομά της σε “NOS ασφαλιστικοί πράκτορες και συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων Ανώνυμη Εταιρία” ή πιο απλά NOS INSURANCE AGENTS (για τις συναλλαγές με την αλλοδαπή).

Σε ούτε δύο χρόνια δραστηριοποίησης η εταιρία, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, έχει συνάψει συνολικά 29 συμβάσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως με Δήμους της περιφέρειας) για την ασφάλεια αυτοκινήτων.

Πολλές από αυτές τις συμβάσεις, συνολικά 20, δεν είναι τίποτα άλλο από απευθείας αναθέσης. Για παράδειγμα πριν από ελάχιστες ημέρες, στις 10 Απριλίου, η εταιρία υπογράφει σύμβαση με τον Δήμου Πύργου συνολικής αξίας 25.500 ευρώ με την οποία αναλαμβάνει να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε οχήματα και μηχανήματα του εν λόγω Δήμου.

Στις 6 Απριλίου έρχεται μία ακόμη απευθείας ανάθεση, αυτή τη φορά από το Δήμο Φλώρινας, συνολικής αξίας 13.895 ευρώ η οποία αφορά την ασφάλιση 76 οχημάτων και μηχανημάτων του εν λόγω δήμου για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα, η εταιρία επιχειρεί τη δραστηριοποίηση της και σε άλλους τομείς όπως τα ιδιωτικά ΚΕΠ. Στις 27 Ιανουαρίου γνωστοποίησε αυτή την κίνησή της η οποία θα έχει ως στόχο την εξυπητέρηση 50 ή 60 διαφορορετικών πράξεων σε πρώτη φάσγ.

Αν και θεωρητικά νέα στο χώρο, η εταιρία έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου χωρίς να αδιαφορεί, το αντίθετο, για συμβάσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.