ΣΥΡΙΖΑ-Ταμείο ανάκαμψης: Ποιες «τροποποιήσεις» αναγκάστηκε να δεχτεί η κυβέρνηση;

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε απάντηση  στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, για τις δηλώσεις του για το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας τα εξής:

Δεν ρωτήσαμε τον κ. Σκυλακάκη εάν το κλίμα με την Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τσάι και συμπάθεια, αλλά τον κ. Μητσοτάκη εάν ευσταθούν οι αποκαλύψεις του EurΑktiv: Ότι δηλαδή η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί τροποποιήσεις μετά από ενστάσεις κρατών μελών, διότι η ελληνική πρόταση:

– αποκλείει το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– δίνει χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

– δεν διασφαλίζει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών, και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε «εκλεκτούς» της κυβέρνησης.

Περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας: Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει το ρεπορτάζ;

Τι είχε πει ο Σκυλακάκης

«Η δήλωση του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στερείται σοβαρότητος και το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται είναι ανακριβές».

Με τον τρόπο αυτό απάντησε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ Θόδωρος Σκυλακάκης στις δηλώσεις του εκπτοσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υπαινίχθηκε σήμερα προβλήματα επικαλούμενος δημοσίευμα της ιστοσελίδα EUactiv.com σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αναζητά διαφάνεια για τις επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ελλάδα 2.0.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]