συριζα-οι-φιέστες-του-κ-μητσοτάκη-για-871673
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.06.2021 | 18:22

ΣΥΡΙΖΑ: Οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το ταμείο ανάκαμψης αφορούν ελάχιστους ισχυρούς

«Όσα φαντασμαγορικά show και να στήσει, σύντομα η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, όσους βολικούς μονολόγους και να κάνει για τις κάμερες, να ξέρει ότι οι πολίτες δεν τον ακούνε. Πολύ απλά γιατί το σχέδιό του για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απευθύνεται σε αυτούς», επεσήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης, που ετοίμασε εν κρυπτώ από τα κόμματα και την κοινωνία, δυστυχώς απευθύνονται σε ελάχιστους και ισχυρούς. Όσα φαντασμαγορικά show και να στήσει, σύντομα η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα καταλάβουν ότι:

Δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αφού δεν έχει καμία πρόβλεψη για αυτούς παρά μόνο διαιώνιση της οικονομικής ανέχειας και του εργασιακού Μεσαίωνα.

Δεν απευθύνεται στη συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν το 95% της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αφού δεν προβλέπει καμία ουσιαστική στήριξη και ρευστότητα ούτε το πως θα θωρακιστούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η οποία μέριμνα του για τη βιομηχανία περιορίζεται σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές ανάγκες χωρίς μια εθνική στρατηγική και τις προτεραιότητες που προκύπτουν από αυτή.

Έχει σε δεύτερη μοίρα τον πρωτογενή τομέα και την έρευνα και καινοτομία, δεν έχει μέριμνα για την πραγματική μείωση της ανεργίας.

Δεν έχει καμία μέριμνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επενδύοντας στο παρωχημένο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών.

Δεν έχει καμία μέριμνα για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Δεν έχει καμία μέριμνα για την άμβλυνση των ανισοτήτων οι οποίες διευρύνονται υπονομεύοντας και την ίδια την ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, όσους βολικούς μονολόγους και να κάνει για τις κάμερες, να ξέρει ότι οι πολίτες δεν τον ακούνε. Πολύ απλά γιατί το σχέδιό του για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απευθύνεται σε αυτούς.