ΣΥΡΙΖΑ: «Να ανανεωθούν όλοι οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου χωρίς αποκλεισμούς»

Η επιλογή της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν 17 από τους συμβασιούχους της ΣΟΧ1/2017 της Υπηρεσίας Ασύλου και μάλιστα από τους παλιότερους υπαλλήλους με μακρόχρονη και ισχυρή εμπειρία, σε συνδυασμό με τις σοβαρές εκπτώσεις σε διαδικασίες και δικαιώματα που θεσμοθέτησε και προωθεί η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας με νομοθετικές παρεμβάσεις, δημιουργούν έντονη ανησυχία για το πώς θα διασφαλίζεται η δίκαιη και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιός και επισημαίνει:

Για το ζήτημα είχαμε καταθέσει Επίκαιρη Επερώτηση με υπογραφές 64 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ από το Υπουργείο και την οποία θα επανακαταθέσουμε άμεσα.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό, έστω και τώρα, να ανανεώσει όλους τους συμβασιούχους υπαλλήλους της ΣΟΧ1/2017, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς που βαίνουν σε βάρος της συνολικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου και του κράτους δικαίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!