ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος να χαθεί το εαρινό εξάμηνο για τους σπουδαστές των ΙΕΚ

Τον κίνδυνο να χαθεί το εαρινό εξάμηνο του 2020 για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ, επισημαίνουν με ερώτηση τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

powered by Rubicon Project
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών και ότι δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα ή έχει προβεί σε καμία ενημέρωση προς τους διευθυντές των ΙΕΚ ενώ οι καταρτιζόμενοι είχαν παρακολουθήσει περίπου 60 από τις 300 διδακτικές ώρες του εξαμήνου.

«Έως και σήμερα γίνεται μόνον ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους διδάσκοντες στο πλαίσιο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, το οποίο ωστόσο δεν «πιστώνεται» σε διδακτικές ώρες. Συνακόλουθα παραμένει σε εκκρεμότητα το μείζον ζήτημα, δηλαδή η ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, το οποίο ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2020 για τα Δημόσια ΙΕΚ και στις 24 Φεβρουαρίου 2020 για τα Ιδιωτικά ΙΕΚ», υπογραμμίζουν οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Οι ίδιοι καλούν το υπουργείο Παιδείας, «έστω και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση του εξαμήνου στα ΙΕΚ και να επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους καταρτιζόμενους δίνοντας τέλος στην αγωνία τους, ενημερώνοντάς τους σχετικά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΙΕΚ, ΕΞΑΜΗΝΟ, ΧΑΘΕΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]