ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος με ευθύνη της κυβέρνησης για νέα εισροή προσφύγων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 30 Μαρτίου 2020 - 23:45
  • Comments Off

Σε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.  Βίτσα και Γ. Μουζάλα εκφράζεται ο προβληματισμός και η έντονη ανησυχία τους για την αποδοχή της κυβέρνησης να διαθέσει λιμάνια της χώρας για αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη.

Τονίζεται ακόμα πως με την τακτική αυτή δημιουργείται ο κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου και για το προσφυγικό –μεταναστευτικό ρεύμα από την Λιβύη, την στιγμή που η πίεση από την Τουρκία παραμένει απειλητική, ενώ επισημαίνεται μάλιστα ότι η συμφωνία έγινε εν κρυπτώ χωρίς καμία ενημέρωση ή δε γνωστοποίηση της έγινε όχι επίσημα αλλά από «διαρροές».

 Αναλυτικά η κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Με ιδιαίτερη ανησυχία αντιμετωπίζουμε την αποδοχή από την Κυβέρνηση -μόνη αυτή- της διάθεσης λιμένων για αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη που θα διασώζονται στο πλαίσιο της επιχείρησης I.R.I.N.I (ευρωπαϊκή επιχείρηση ελέγχου του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη). Φημολογείται δε, ότι ενδέχεται να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτό λιμάνια της Κρήτης.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση ανατρέπει την στάση που τήρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού εκτός από τα υπάρχοντα. Αντίστοιχες προτάσεις από Ε.Ε είχαν υποβληθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκαν  με την «απειλή» βέτο.

Η κυβέρνηση δημιουργεί έτσι τον κίνδυνο να γίνει η χώρα μας πύλη εισόδου και για το προσφυγικό –μεταναστευτικό ρεύμα από την Λιβύη, την στιγμή που η πίεση από την Τουρκία παραμένει απειλητική.

Η συμφωνία έγινε εν κρυπτώ χωρίς καμία ενημέρωση ή δε γνωστοποίηση της έγινε όχι επίσημα αλλά από «διαρροές».

Εφ όσον ισχύει εμπλέκει την χώρα μας σε νέες, άσχημες, περιπέτειες.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και καλούμε σε εγρήγορση για την υλοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων.

Δημήτρης Βίτσας πρ. Υπουργός Μετανάστευσης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μουζάλας πρ. Υπουργός Μετανάστευσης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

30.3.2020″

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]