ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

«Τα ιδιωτικά συμφέροντα ανυπομονούν και πιέζουν! Τόσο κυνικά, τόσο αδίστακτα, τόσο επιτελικά», σημειώνει αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ο τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ρόλο Ιαβέρη και απηνούς διώκτη δικαιωμάτων και ελευθεριών διακρίνεται -κι είναι το μόνο άλλωστε στο οποίο «αριστεύει»-  στους λίγους μήνες που κυβερνά τη χώρα η ΝΔ. Που κυβερνά, περιστέλλοντας με φανατισμό τα δικαιώματα των πιο ευαίσθητων κι ευάλωτων ομάδων», τονίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, προσθέτοτνας ότι η αρχή έγινε «με τους πρόσφυγες και συνεχίζει τώρα με όσους παλεύουν κατά των εξαρτήσεων, ξεκινώντας πόλεμο και με αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό τους, γονείς, θεραπευτές, φίλους».

Παράλληλα, ο τομέας Δικαιωμάτων κάνει λόγο για υπονόμευση με αδίστακτο τρόπο της λειτουργίας και της ύπαρξης του ΚΕΘΕΑ «και αύριο πιθανότατα κάθε άλλης δημόσιας δομής απεξάρτησης».

«Γιατί πέρα από την ύβρη, να θέλεις να χειραγωγήσεις κομματικά δημιουργώντας ένα «εξαρτημένο» ΚΕΘΕΑ, πέρα από το βόλεμα κάποιων ημετέρων, παχυλά αμειβόμενων μισθοφόρων, στη θέση άμισθων, υψηλού κύρους και εμπειρίας εθελοντών, το κυβερνητικό σχέδιο αρχίζει ήδη να αποκαλύπτεται: Έλεγχος – χειραγώγηση – απαξίωση – ιδιωτικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς και κάθε δομής απεξάρτησης», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Άλλωστε τα ιδιωτικά συμφέροντα ανυπομονούν και πιέζουν! Τόσο κυνικά, τόσο αδίστακτα, τόσο επιτελικά».

Τέλος ο τομέας Δικαιωμάτων σημειώνει ότι «όμως την Ύβρη, ακολουθεί σχεδόν πάντα η Νέμεσις. Οι σημερινές πρώτες συγκλονιστικές συγκεντρώσεις του ΚΕΘΕΑ και των φίλων του, έξω από το υπουργείο Υγείας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν ήδη την πρώτη απάντηση. Είναι η αυτονόητη απάντηση κάθε καθαρού μυαλού σε κάθε βρώμικη ιδιοτελή σκέψη».

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Ενίσχυση των δωρεάν δομών απεξάρτησης, κοινωνικής φροντίδας και ένταξης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΕΡΙΑ, ΚΕΘΕΑ, ΚΑΤΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!