ΣΥΡΙΖΑ: Η τηλεματική αποκαλύπτει την απάτη Καραμανλή-Μητσοτάκη στα ΜΜΜ

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τα ΜΜΜ:

Ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του επιβατικού κοινού και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, φέρνοντας στη δημοσιότητα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας για τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ, ενώ στην Αττική υπήρχαν διαθέσιμα πάνω από 1.400 αστικά λεωφορεία και 350 τρόλεϊ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έσπευσε να δηλώσει πως παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία, τα οποία αφορούν δρομολόγια θερινής περιόδου.

Στόχος του να δικαιολογήσει την παραχώρηση 60 αστικών γραμμών στα ΚΤΕΛ.

Τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2020 έκαναν δρομολόγια 1.539 λεωφορεία ή τρόλεϊ, διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης.

Όπως διαπιστώσαμε και σε σημερινή μας επίσκεψη σε αμαξοστάσια του ΟΣΥ, 270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ) βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω μικρών βλαβών και έλλειψης οδηγών.

Καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην επισκευή τους και στην τοποθέτηση οδηγών από το υπάρχον προσωπικό. Να ανακαλέσουν τις αποσπάσεις οδηγών σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Να προχωρήσουν σε έκτακτο διαγωνισμό -με τις προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ και με διακομματικό έλεγχο- για την πρόσληψη οδηγών. Και, τέλος, να επανεκκινήσουν τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ, ΠΑΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!