συριζα-η-κυβέρνηση-αρνείται-τροπολογ-921906
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.06.2022 | 17:16

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αρνείται τροπολογία για αποσύνδεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από κοινωνικά επιδόματα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κ. Βορίδη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

Με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό.