ΣΥΡΙΖΑ: H αριστεία με τις μάσκες -Τι λέει για τις 27.000 ακατάλληλες

Για πρωτοφανή προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού με τις μάσκες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σε κοινή τους δήλωση οι νέοι επικεφαλής του τομέα Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης τονίζουν:

«Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς προχειρότητας και έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού είναι να βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μάσκες να μην έχουν ακόμα παραδοθεί σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα. Ενώ πολλές από αυτές που έφτασαν εγκαίρως πρέπει να επιστραφούν λόγω ακαταλληλότητας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι 27.000 μάσκες που έφτασαν σήμερα στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι οποίες όμως πρέπει να επιστραφούν και να αντικατασταθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Ελάχιστες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και στην Αττική δεν έχει καν ξεκινήσει η τροφοδοσία των μασκών. Ενώ οι Δήμαρχοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι, περιμένοντας την τελευταία στιγμή να τις προμηθευτούν και να τις διανείμουν», προσθέτουν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και του αναπλ. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτου Χατζηγιαννάκη:

Για το αλαλούμ και τις ελλείψεις μασκών στα σχολεία ελάχιστες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κυβέρνηση των αρίστων αποποιείται άριστα τις ευθύνες της, φορτώνοντάς τες στους Δήμους

«Την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα μας σημειώνουν ιστορικά υψηλά και η πανδημία Covid-19 είναι σε μερικό εκτροχιασμό, η κυβέρνηση των αρίστων γνωρίζει άριστα να αποποιείται των ευθυνών της και να φορτώνει όσα θα έπρεπε η ίδια να πράξει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από έξι μήνες υγειονομικής κρίσης και ενώ είχε απεριόριστο χρόνο να ετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μεταφέρει τη δίκη της αρμοδιότητα για προμήθεια μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στους Δήμους όλης της χώρας.

«Ατομικό αξεσουάρ»

Αρχικά η ΝΔ κυκλοφόρησε την αδιανόητη άποψη περί «ατομικού αξεσουάρ» για τη μάσκα, προκειμένου να μη χορηγηθεί δωρεάν και να επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Μπροστά στη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε να υποχωρήσει και ανακοίνωσε τη δωρεάν διανομή μασκών, χρειάστηκε ωστόσο να φτάσουμε στις 8 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες της δωρεάν προμήθειας, όχι όμως από την Κυβέρνηση, αλλά από τους Δήμους.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς προχειρότητας και έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού είναι να βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μάσκες να μην έχουν ακόμα παραδοθεί σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, ενώ πολλές από αυτές που έφτασαν εγκαίρως πρέπει να επιστραφούν λόγω ακαταλληλότητας.

Οι 27.000 μάσκες του δήμου Θεσσαλονίκης

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι 27.000 μάσκες που έφτασαν σήμερα στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες όμως πρέπει να επιστραφούν και να αντικατασταθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Ελάχιστες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και στην Αττική δεν έχει καν ξεκινήσει η τροφοδοσία των μασκών, ενώ οι Δήμαρχοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι, περιμένοντας την τελευταία στιγμή να τις προμηθευτούν και να τις διανείμουν.

Βρισκόμαστε ενώπιον ακόμα μίας κλασικής περίπτωσης αριστείας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε ειλικρινά τη Δευτέρα, μπροστά στο επερχόμενο αλαλούμ, να μην ακούσουμε τους αρμόδιους Υπουργούς να μιλάνε για ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΑΛΟΥΜ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!