συριζα-για-οικονόμου-κύρτσο-ερντογα-959147
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.01.2022 | 19:07

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου-Κύρτσο: «Ερντογανοποίηση» της πολιτικής ζωής

«Καυστικό» το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου στην υπόθεση «Κύρτσου»:

«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη κριτική του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου που αφήνει σαφέστατες αιχμές για χειρισμούς Μαξίμου στη προσπάθεια ποινικοποίησης της ερευνητικής δημοσιογραφίας και τις διώξεις των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο Νοβάρτις, επιβεβαιώνει απόλυτα τη κριτική μας περί καθεστωτικής νοοτροπίας και ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής.

Πλέον ο κόσμος όλος, ακόμη και εντός της ΝΔ, το έχει τούμπανο, και ο κ. Μητσοτάκης κρυφό καμάρι….», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το θέμα του Κύρτσου έφτασε μέχρι και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή το ζήτημα των κατηγοριών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε σχετικά τονίζοντας: «Ο κ.Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική, και όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις του και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, στις σταθερές και καθαρές θέσεις της κυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Νομίζω σας απάντησα»,