συριζα-για-καραμανλή-aντί-να-πιέσει-του-1152955
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.03.2023 | 11:09

ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Aντί να πιέσει τους αναδόχους τους αποζημίωνε με εκατομμύρια

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, Κώστα Καραμανλή, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία αποκαλύπτει ότι ο κ. Καραμανλής αντί να πιέζει τους εργολάβους του ΟΣΕ, τους… αποζημίωνε με εκατομμύρια.

«Την ώρα που η ανάδοχος εταιρεία δεν προχωρούσε ούτε βήμα το έργο για την τηλεδιοίκηση, ο κ. Καραμανλής αντί να τους πιέζει να ολοκληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, τους έδινε και αποζημίωση για να τους επιβραβεύσει» τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Και προσθέτουν:

«Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι ο κ. Καραμανλής έκανε δώρο 3,3 εκ. ευρώ στην εργολάβο εταιρεία για αποζημιώσεις που ζητούσε, επειδή η προηγούμενη διοίκηση ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε κινήσει διαδικασία έκπτωσής της, λόγω ασυνέπειάς της στην υλοποίηση του έργου.

Όχι ότι δεν τον ξέραμε, αλλά σήμερα αποκαλύπτεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος και οι προτεραιότητες του κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Μεταφορών.

Όχι η ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας, αλλά η καθυστέρησή τους με δώρα εκατομμυρίων στους επενδυτές και στους εργολάβους.

Όχι η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, αλλά η απαξίωση των δικλίδων ασφάλειας, με μείωση προσωπικού και αποδιάρθρωση υπηρεσιών για να ανοίξει το δρόμο σε ΣΔΙΤ».