συριζα-για-εξοικονομώ-παγωμένες-οι-πλ-381803
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 13.12.2021 | 15:27

ΣΥΡΙΖΑ για Εξοικονομώ: Παγωμένες οι πληρωμές όλο το 2021

Χαιρετίζουμε την εκκίνηση λειτουργίας της πλατφόρμας “Εξοικονομώ 2021”, ευχόμαστε όμως να είναι πιο επιτυχημένο, όσον αφορά την πραγματική ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σε σχέση με το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ του κ. Χατζηδάκη”, για το οποίο οι πληρωμές παραμένουν παγωμένες όλο το 2021, σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος και Π. Πέρκα.

Συνεχίζουν δε τονίζοντας ότι «προτείνουμε βέβαια στον κ. Σκρέκα να το μετονομάσει σε “Εξοικονομώ 2022”, τόσο επειδή καθυστέρησε την προκήρυξή του όλο το 2021, όσο επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2021 δεν έπιασε κανένα στόχο Εξοικονόμησης Ενέργειας, αλλά συνέβαλε αντιθέτως στην ακραία ακρίβεια στο ρεύμα και στα κατασκευαστικά υλικά που απειλεί όλη την αγορά. Έχει παγώσει επιπλέον δε, τις δράσεις Εξοικονομώ στα Δημόσια Κτίρια και στην Επαγγελματική Στέγη.

Από την πλευρά μας, έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές υπέρ της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την προκήρυξη ενός ανοιχτού Εξοικονομώ που θα αναβαθμίζει 60.000 κατοικίες ανά έτος, με ειδικό πρόγραμμα για τις λιγνιτικές περιοχές, για τα επαγγελματικά κτίρια αλλά και την ενεργοποίηση επιτέλους του “ΗΛΕΚΤΡΑ” για δημόσια ακίνητα».