συριζα-έτσι-πρέπει-να-διορίζεται-ο-πρό-406360
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.02.2021 | 13:49

ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι πρέπει να διορίζεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι πρέπει να διορίζεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ

Αλλαγές στην διαδικασία επιλογής του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και των μη αιρετών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέχεια της κόντρας που υπήρξε στη Βουλή με αφορμή τη (μη) μετάδοση των εικόνων από το «κορονοπάρτι Μητσοτάκη» στην Ικαρία και όσων είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης και η Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Νατάσα Γκαρά κατέθεσαν τροπολογία που προβλέπει ότι:

«Η επιλογή του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και των μη αιρετών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. γίνεται πλέον με απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και όχι με απλή γνωμοδότηση, που λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της»

Με τη ρύθμιση αυτή, όπως σημειώνεται, «επιτυγχάνονται ευρύτερες συναινέσεις, που εγγυώνται ότι στο Δ.Σ. θα επιλέγονται οι βέλτιστοι υποψήφιοι και όχι οι αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η ΕΡΤ Α.Ε. θα λειτουργεί ως δημόσια – και όχι ως κρατική, πολλώ δε μάλλον κυβερνητική – ραδιοτηλεόραση».