ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις βουλευτών για νεοφυείς επιχειρήσεις και παρακρατούμενους πόρους ΟΤΑ

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 6 Απριλίου 2020 - 22:07
  • Comments Off

‘Αμεσα μέτρα για την υποστήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων «που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού» ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές σημειώνουν πως οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up) «είναι οικονομικά ασταθείς, διαθέτοντας περιορισμένους πόρους, συχνά μηδενικά έσοδα ή χρηματοδοτήσεις και λιγότερες επιλογές στην απόκτηση πιστώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν. Ακόμα και εκείνες που καταφέρνουν να μείνουν ζωντανές, οδηγούνται αναγκαστικά σε απολύσεις και αναστολή λειτουργίας». Ερωτούν επίσης εάν θα ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να έχουν πρόσβαση στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις.

Με άλλη ερώτησή τους, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών «την επιστροφή του 25% των παρακρατούμενων πόρων (ΚΑΠ) καθώς και άλλα επείγοντα μέτρα για τους Ο.Τ.Α με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω πανδημίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΤΑ, ΒΟΥΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!