ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Απαντήσεις στην θύελλα που σήκωσε το κόστος των μετακλητών που έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου απάντησε στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Ειδικότερα, εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει με τους μετακλητούς απάντησε: «Σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταγράφονταν οι μετακλητοί, αλλά αποσπασματικά, η πρώτη καταγραφή μετακλητών στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους θεσμούς διότι έπρεπε να είναι πλήρης η καταγραφή. Έτσι τότε φάνηκε ότι αυξάνεται ο αριθμός αλλά είναι πλασματικό».

Μάλιστα, παρουσίασε τις τρεις αλήθειες για τους μετακλητούς, λέγοντας:

– «Στο γραφείο μου ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχα 12 μετακλητούς. Ο κ. Μητσοτάκης το 2014 στη θέση μου είχε 53 μετακλητούς που δεν καταγράφονταν».

– «Αλχημεία στα στοιχεία από τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος στα στοιχεία που παρουσίασε έχει συνυπολογίσει μετακλητούς και αποσπασμένους που οι αποσπασμένοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα για το Μαξίμου έχει συνυπολογίσει και τους μόνιμους υπαλλήλους του Μαξίμου».

– «Βάσει του νόμου που έφερε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή είναι 450 υπάλληλοι στην προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρούσα κυβέρνηση εκ των οποίων οι 120 είναι μετακλητοί».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!