συριζα-ανεύθυνη-και-επικίνδυνη-η-στάσ-1101667
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.12.2022 | 19:31

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της στρατιωτικής ηγεσίας

​Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με το προ ημερών δημοσίευμα του Documento που έκανε λόγο ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείται αλλά και για το χθεσινό δημοσίευμα του in.gr το οποίο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον Κωνσταντίνο Φλώρο, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι η σιωπή της κυβέρνησης στην υπόθεση δημιουργεί ερωτήματα και ανησυχία.

«Ερωτάται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όλη η Κυβέρνηση. Υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

«Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί -όπως αποδεικνύεται- σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Δυο μόλις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με βάση το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, χθεσινό και μάλιστα επώνυμο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr, προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και απορίες, ενώ αποδίδει στον ΑΓΕΕΘΑ πρόθεση δημιουργίας «μιας νέας δομής συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων», δομή που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.

Και όμως η Κυβέρνηση σιωπά. Αυτή η σιωπή γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ενισχύει την εύλογη ανησυχία.

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όλη η Κυβέρνηση. Υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί -όπως αποδεικνύεται- σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας.