Συνταγματική Αναθεώρηση: Αρχίζει η διαδικασία στη Βουλή

Την έναρξη της β’ φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης κήρυξε και επισήμως τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με την αποστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες σχετικής επιστολής προκειμένου να ορίσουν τους εκπροσώπους τους οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επιτροπή Αναθεώρησης.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ η αρχική προθεσμία στην Επιτροπή θα είναι ένας μήνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα τέλη Οκτωβρίου τη σκυτάλη αναμένεται να λάβει η Ολομέλεια η οποία και θα αποφασίσει για την τελική διατύπωση των νέων διατάξεων.

Όπως έγραψε την Κυριακή η Realnews η πλειοψηφία της Ν.Δ θα επισπεύσει τη διαδικασία με τελικό στόχο την περάτωση της αναθεώρησης εντός του έτους προκειμένου η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο να διεξαχθεί με τις νέες συνταγματικές επιταγές και έτσι να εκμηδενιστεί κάθε κίνδυνος πρόωρης διάλυσης της Βουλής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!