Συνεργάτης της Γεννηματά «αδειάζει» το ΚΙΝΑΛ για την προανακριτική κατά Παππά

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 4 Απριλίου 2021 - 13:45
  • Comments Off

Τη στάση που κράτησε το Κίνημα Αλλαγής στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, καυτηριάζει με άρθρο του στα «Νέα» ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, πρόεδρος του ιδρύματος Τσάτσου και συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά εκφράζει σοβαρός επιφυλάξεις για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Ν.Δ. να προκαλέσει προανακριτική εις βάρους του πρώην υπουργού για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, εν μέσω πανδημίας και τώρα που «το ζητούμενο είναι η πολιτική συναίνεση και όχι η κομματική όξυνση ώστε να αντιμετωπιστεί ένας κίνδυνος εθνικών διαστάσεων».

 «Η υπόθεση που τίθεται προς διερεύνηση στην Προανακριτική Επιτροπή, ανεξάρτητα από την ποινική της έκβαση για την οποία μέχρι στιγμής αμφισβητείται αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αφορά ένα μείζον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των κέντρων επικοινωνιακής ισχύος. Άρα αναφύονται ζητήματα πολιτικής ευθύνης» επισημαίνει.
Προσθέτει, τέλος, ότι «ισχυρή αμφισβήτηση που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια από τον πολιτικό και νομικό κόσμο η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία της ποινικής δίωξης αυτή καθαυτήν. Είναι ορθό να ασκεί η Βουλή εισαγγελικά και προανακριτικά καθήκοντα; Τι εξυπηρετεί η ειδική μεταχείριση των μελών της κυβέρνησης σε σχέση με τους άλλους πολίτες κατά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους; Μήπως τελικά αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία τείνει από τη φύση της να εκτρέπεται σε ένα πολιτικό θέαμα που ενίοτε πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».
Πηγή: efsyn.gr 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΠΠΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!