συνέντευξη-τσίπρα-στον-alpha-πρέπει-ο-κ-μητ-952313
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.10.2021 | 19:37

Συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha: Πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι έχει ευθύνες

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αντμετώπιση της πανδημίας: «Αν είχαν ουσιαστική ενίσχυση στο ΕΣΥ και ένα σοβαρό εμβολιαστικό πρόγραμμα, που να έπειθε τους πολίτες, δεν θα είχαμε αυτό το χάλι», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνεται ένα χωριό περίπου.

«Αλλά βλέπω κυβέρνηση να έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας και να εκπέμπει μήνυμα χαλαρότητας και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους στις κρίσιμες ηλικίες άνω των 80».

Για τις παρελάσεις, όπως και για τα μεγάλα γεγονότα είπε ότι δεν έχει νόημα να ακυρωθούν αλλά πρέπει να επισημανθεί στους πολίτες να κρατούν μάσκες και αποστάσεις καθώς ακόμη και ο εμβολιασμένος νοσεί. «Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο»

Επανέλαβε την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Απαντώντας στις επικρίσεις του πρωθυπουργού ότι ασκεί αντιπολίτευση λέγοντας σε όλα όχι, ο κ. Τσίπρας το αρνήθηκε, φέρνοντας ως παραδείγματα την πρότασή του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ενώ στις φυσικές καταστροφές όπως στις πυρκαγιές «δεν βγήκα στα κεραμίδια όπως ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση, αλλά κατέθεσα προτάσεις». «Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι έχει ευθύνες. Οταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγαμε καλά, του το αναγνωρίσαμε, το πιστώθηκε. Οταν δεν πηγαίνει καλά, δεν πρέπει να το χρεωθεί; Φταίνε οι πολίτες, ο Τσίπρας, ο Πολάκης;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.