Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων» ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίζει σήμερα για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε μια συγκυρία που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι το μέγιστο των διεκδικήσεών της έναντι της Ελλάδας και προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου εντός του 2020.

Το ερώτημα αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποστρατευθούν οι σημερινοί αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που λαμβάνουν μέρος στο ΚΥΣΕΑ με άξονα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Θα είναι ήπιες οι αλλαγές που θα αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας;

Νομοτελειακά, σύμφωνα με τη λογική, αναμένεται να αντικατασταθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης δεδομένου ότι έχει συμπληρώσει τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο των τριών ετών στο πηδάλιο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο αντιναύαρχος Τσούνης ανέλαβε αρχηγός ΓΕΝ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 16/01/2017.

Θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποστρατευθούν, οι υπόλοιποι τρεις αρχηγοί; Πόσο μεγάλες θα είναι οι αλλαγές;

Ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ στις 25/01/2019) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει επί διετία ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Εναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις τους οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από το ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει στις 12:15 το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΗΓΕΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ, ΚΥΣΕΑ, ΕΝΟΠΛΩΝ, ΔΥΝΑΜΕΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]