Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΟΜΕ-ΟΤΕ: Καμιά απόλυση εργαζομένων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, τον Συντονιστή του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γιάννη Τοπαλιάν και το μέλος της Γραμματείας Συνδικαλιστικού Χρήστο Γιαμπουράνη συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στη Βουλή, με μέλη του Προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ).

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που πραγματοποιεί έως και τις 12 Ιανουαρίου, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να μην πραγματοποιηθούν οι απολύσεις που έχει προαναγγείλει ο όμιλος και να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με διεύρυνση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον αγώνα τους, έδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας: «Οι απολύσεις στον ΟΤΕ δεν είναι συμπτωματικές, ούτε αποσπασματικές. Κινούνται στο έδαφος των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κορυφώθηκαν με τις προβλέψεις του “αναπτυξιακού” νόμου. Ενδεικτική είναι η κατάργηση της διάταξης για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, κάτι που διευκολύνει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Οι απολύσεις στον ΟΤΕ, η υποχρεωτική εθελούσια έξοδος και οι νέες εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όπου όλα τα δικαιώματα τα έχουν οι εργοδότες και όλες τις υποχρεώσεις οι εργαζόμενοι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σε αυτή τη νέα περίοδο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας να προστατευθούν και να διευρυνθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Οι θέσεις εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πρέπει να διαφυλαχθούν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΟΜΕ ΟΤΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!