Συνάντηση Κουτσούμπα με τους δημάρχους Δυτικής Θεσσαλονίκης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Συνάντηση Κουτσούμπα με τους δημάρχους Δυτικής Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Κουτσούμπα με τους δημάρχους Δυτικής Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης είχε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στη ΔΕΘ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης και ο ΓΓ του Δήμου Παύλου Μελά, Κ. Σαραφίδης.

Παρουσίασαν την πρόταση των Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα δυτικά και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στις σημερινές εγκαταστάσεις του εκθεσιακού φορέα.Όπως είπαν αυτή η προοπτική ανοίγει δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής, με τη δυνατότητα ενίσχυσης με Μετρό, Προαστιακό, συγκοινωνίες, και άλλα αναγκαία έργα υποδομής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Για την ανάπλαση της ΔΕΘ, χθες, είδαμε τη Διοίκηση κι είπαμε την άποψή μας, ότι δηλαδή – ανεξάρτητα που θα γίνει τελικά η ΔΕΘ – θα πρέπει να υπάρχει ένα μητροπολιτικό πάρκο, να έχει πράσινο, να είναι ανοιχτό σε χρήσεις πολιτιστικές, αθλητικές, όλο το χρόνο για το λαό, τη νεολαία κυρίως της Θεσσαλονίκης και βεβαίως να μην είναι ένα άλλο επιχειρηματικό κέντρο, όπου επιχειρηματίες θα κάνουν τις business τους ή θα προωθούν τα προϊόντα τους, γιατί γι’ αυτό υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες να γίνει και άλλες δράσεις. Από αυτή τη σκοπιά έχουμε επιφύλαξη και είχαμε πει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο ενιαίος χωρικός σχεδιασμός, ο οποίος έχει εγκριθεί από ό,τι ξέρουμε.

Ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη, για τους δήμους εδώ της περιοχής και τους κατοίκους, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Τα ξέρετε, εμείς τα παρακολουθούμε, οι βουλευτές μας έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή και αλλού. Από τη σχολική στέγη, που έχει τεράστια προβλήματα, μέχρι τον τομέα της υγείας και της πρόληψης. Από τα Κέντρα υγείας, που έχουν τεράστιες ελλείψεις και η πανδημία έχει επιδεινώσει περισσότερο την κατάσταση, μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες, τα μέσα σταθερής τροχιάς, το μετρό, ο προαστιακός που έπρεπε να υπάρχει. Για όλα αυτά παλεύουμε και πρωτοστατούμε, γιατί ο αγώνας και η συσπείρωση όλων, η συντονισμένη δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε αυτό.

Και φυσικά υπάρχουν μία σειρά αλλά ζητήματα, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί έρχεται χειμώνας ή όπως είναι η αντισεισμική θωράκιση. Είναι όλα αυτά τα αναγκαία έργα που δεν θεωρούνται “επιλέξιμα”, ούτε από το κράτος, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, είναι η δυσοσμία, η βιομηχανική ρύπανση, ο σταθμός απορριμμάτων στο Λαγκαδά ή τη Σίνδο για τα επικίνδυνα απόβλητα. Για όλα αυτά έχουμε τοποθετηθεί, έχουμε κάνει ερωτήσεις στη Βουλή θα κάνουμε κι άλλες»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!