Το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit αποκάλυψε ο Βενιζέλος

Το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, περιγράφοντας τις προτάσεις που του είχε κάνει το 2011 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην υποεπιτροπή της Βουλής για την απομείωση του χρέους. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να ενημερώσει την επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών και στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε πως ο Σόιμπλε τού είχε θέσει το επίμαχο ζήτημα δύο φορές το καλοκαίρι του 2011, παρουσία -όπως είπε- του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν.

«Εάν η Ελλάδα αποδεχόταν το σχέδιο Grexit του κυρίου Σόιμπλε θα βίωνε τις τραγικές συνθήκες της Βενεζουέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως μεταδίδει ο Σκάι, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ο Σόιμπλε τού είχε παραδεχτεί πως οι συνέπειες ενός Grexit θα πυροδοτούσαν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο ο Σόιμπλε του παρείχε ακολούθως εγγυήσεις για τη διασφάλιση ενός μικρού ποσού βοήθειας μερικών δισεκατομμυρίων με το παράλληλο στήσιμο μίας αερογέφυρας που θα επίλυε προσωρινά τα προβλήματα τροφοδοσίας σε φάρμακα και άλλα βασικά προϊόντα στα νοσοκομεία και τα σχολεία της χώρας.

Αναφορικά με τις τραπεζικές αναλήψεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι το «σχέδιο Σόιμπλε» προέβλεπε τη δυνατότητα ανάληψης ευρώ τα οποία θα ήταν «σφραγισμένα» μέχρι να τυπωθούν νέα νομίσματα, ενώ οι αναλήψεις δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα 50 ευρώ εβδομαδιαίως, για να καταλήξει ότι ήταν αδύνατον να επιλέξει η τότε κυβέρνηση ένα τέτοιο σχέδιο.   Ο πρώην προέδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι «κοροϊδία». «Μας κοροϊδεύουν» δήλωσε διότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα, μακροχρόνιας επίδοσης. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι ευρωπαίοι μας σερβίρουν «τα παλιά ξαναζεσταμένα» αφού μας δίνουν επιμήκυνση η οποία όμως προβλέπονταν από τη συμφωνία του 2012. «Τώρα ζητάμε τις εγγυήσεις του 2012 αλλά δεν μας τις δίνουν, διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση δεν διατηρεί μια ευθύγραμμη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση» τόνισε υπενθυμίζοντας ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ήταν αρχικά το κούρεμα του, ο χαρακτηρισμός του ως επονείδιστο, η συγκρότηση της επιτροπής αλήθειας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κ.α.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΣΧΕΔΙΟ, GREXIT, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!