στρατηγός-φραγκούλης-δεν-θα-φτάσουμε-1179979
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.05.2023 | 09:02

Στρατηγός Φραγκούλης: Δεν θα φτάσουμε σε σύρραξη με την Τουρκία

«Εάν πάμε σε θερμό επεισόδιο, θα μας σταματήσουν», δηλώνει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί, λόγω εκλογών, στην Τουρκία αλλά και την επίδραση αυτής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί» επεσήμανε ο στρατηγός Φραγκούλης, ωστόσο πρόσθεσε ότι πέραν της ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων και των απειλών δεν έχει κάνει άλλες κινήσεις, πέραν της Αγιάς Σοφιάς, που να δηλώνουν εχθρικότητα.

«Με την επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία, η Ελλάδα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν της επιθετικής ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων» συμπλήρωσε.

«Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγεται πως αρκετά θέματά τους έχουν προχωρήσει» υπογράμμισε ο στρατηγός και συμπλήρωσε: «Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, οφείλουμε όμως να είμαστε σε διάλογο μαζί τους, να υπάρχουν τα ΜΟΕ. Το θέμα είναι να έχουμε εμείς συναίνεση και εθνικό στρατηγικό σχέδιο, γιατί μπορεί ο Ερντογάν να μην φτάσει σε θερμό επεισόδιο, όμως μπορεί να φτάσει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ».

Για τη δυναμική του Ερντογάν ανάφερε ότι είναι εντυπωσιακό πως από τις 11 πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, οι 10 του έδωσαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό από την άλλη όμως είναι και η υποτονική αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Όπως έλεγε η Ακσενέρ στον Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε ο στρατηγός Φραγκούλης, «εσύ δεν τραβάς. Τόσα χρόνια προσπαθείς και δεν τα καταφέρνεις».

«Ο Ερντογάν συσπειρώνει τη μισή Τουρκία, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλα αυτά είναι μια έκπληξη για μας, αλλά όχι για την Τουρκία» σχολίασε ο στρατηγός Φραγκούλης κλείνοντας.