στο-στόχαστρο-της-κυβέρνησης-της-ν-δ-κ-869197
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.03.2022 | 16:45

«Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και το τσίπουρο!»

Η κυβέρνηση με απόφαση της θέλησε να αυξήσει τη φορολόγηση των μικρών αποσταγματοποιών και να αφαιρέσει από αυτούς τη δυνατότητα της χρήσης της ονομασίας «τσίπουρο/τσικουδιά» με τον Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Σαρακιώτη να παρεμβαίνει.

Διαβάστε τι είπε στην παρέμβαση του ο Γιάννης Σαρακιώτης: 

«Τη στιγμή που η κοινωνία μαστίζεται από ένα πρωτοφανές και παρατεταμένο κύμα ακρίβειας, το οποίο παρά τις ευχές και τις προσευχές των Υπουργών αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, δεν ήταν παροδικό και δεν τελείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως προβλέπατε, τη στιγμή που οι μείζονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτουν σε αμφισβήτηση τις οικονομικές προοπτικές των κρατών, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει τη βούληση να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται.

Και είναι όλα ζήτημα πολιτικών προτεραιοτήτων, γιατί μειώνετε τους φόρους στη συγκέντρωση κεφαλαίου, στα μερίσματα και σε γονικές παροχές περιουσιών εκατ. ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια», όπως υποστηρίζετε, για τη μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αρνείστε να επιβάλλετε πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας ή να τα φορολογήσετε όπως προτείνει η Ε.Ε., επιτρέποντας τη συσσώρευση υπερκερδών, αλλά ταυτόχρονα διατείνεστε ότι «είναι αδύνατη η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα» επειδή «δεν επιθυμείτε να βοηθήσετε όσους έχουν Cayenne». Προφανώς οι ιδιοκτήτες των εταιρειών παραγωγής ενέργειας δε διαθέτουν ακριβά αυτοκίνητα…»

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: