στο-κατάρ-τη-δευτέρα-ο-πρωθυπουργός-1050649
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.08.2022 | 08:15

Στο Κατάρ τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

Στη Ντόχα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ θα βρίσκεται τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχη Tamim Bin Hamad Al Thani. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τετ με τον Εμίρη και διευρυμένες συνομιλίες.

Όπως είχε αναφερθεί τότε, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, καθώς και οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης. Μάλιστα, ο Σεΐχης είχε εκθειάσει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι στόχοι για προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας δεν έχουν αλλάξει και η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί επενδυτικός προορισμός για πλείστες πολυεθνικές και όχι μόνο.

Ειδικά στον ενεργειακό τομέα, δεν θεωρείται τυχαία η στιγμή που επιλέγει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί την πρόσκληση του ηγέτη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim Bin Hamad Al Thani.

Η επέκταση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία από κυβερνητικά στελέχη. Επενδυτές από το Κατάρ έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον και για τον τουριστικό τομέα. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και το real estate.