Στήριξη Σκουρλέτη στη Δούρου: «Θέατρο και υποκρισία αυτών που σκούζουν»

«Θέατρο και υποκρισία αυτών που σκούζουν» χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την κριτική που ασκήθηκε στη Ρένα Δούρου σχετικά με την απόφαση να εγκρίνει την απόφαση Σγουρού, να ανατεθεί η καθαριότητα στην Περιφέρεια Αττικής σε ιδιωτική εταιρεία, χωρίς πρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

«Υπάρχει νόμος, που απαγορεύει να γίνουν προσλήψεις», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρόκειται περί μεγάλης υποκρισίας εκ μέρους όλων αυτών οι οποίοι «σκούζουν» από την κυβέρνηση, όταν έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν να υπάρξει πρόσληψη καθαριστριών. Το γνωρίζετε αυτό. Υπήρχε, λοιπόν, μια διαδικασία από τον κ. Σγουρό σε εξέλιξη, η οποία δεν έχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωθεί. Αλλά ειλικρινά είναι προκλητικό, αυτοί που ευθύνονται για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών που οδήγησαν στην απόλυση των καθαριστριών σήμερα να βγαίνουν και να ουρλιάζουν.

Φτάνει πια να παίζουν στις πλάτες του λαού αυτοί οι οποίοι κυριολεκτικά τον ισοπέδωσαν τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στις «καγκελόφρακτες» παρελάσεις τις χαρακτήρισε «αποστειρωμένες» και είπε πως «πιστεύω στην ανάγκη ενός αυθεντικού εορτασμού, ο οποίος κάτι θα λέει και στους γονείς και στους μαθητές, θα στέλνει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το μείζον. Τώρα, το αν σε κάποια δεδομένη συγκυρία, ανάλογα με το τι περνάει ο τόπος μας, υπάρχουν και συγκεκριμένοι λόγοι και αιτίες για να εκφράζονται και αιτήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και αιτήματα ευρύτερα, αυτό δεν είναι κακό. Η υποκρισία είναι κακό». Σε ό,τι αφορά το τραγούδι του ΕΑΜ που ακούστηκε στην παρέλαση στο Χαλάνδρι και το μήνυμα του πιλότου του F-16 είπε: «Αλίμονο όσοι πάνε αυτά να τα χωρίσουν. Γιατί όσοι προσπαθούν να τα ξεχωρίσουν αυτά τα πράγματα, ξέρετε, ξαναγυρνάνε σε πολύ άσχημες εποχές και φαίνεται ότι διακατέχονται από αντιλήψεις βαθύτατα διχαστικές».

Αναφερόμενος στο απόθεμα 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τα σενάρια περί χρήσης του στην ευρωπαϊκή προληπτική γραμμή στήριξης που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε: «Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος μας βάζει σε μια νέα μνημονιακή εποχή και δεν μας απομακρύνει από τη λογική και τις πολιτικές του μνημονίου. Νομίζω, δε, ότι το να αξιοποιηθούν αυτά τα υπολειπόμενα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να αποτελέσουν τον βασικό κορμό αυτής της πιστοληπτικής γραμμής, της προληπτικής χρηματοδότησης, από τη στιγμή μάλιστα που συνοδεύονται από νέα μέτρα, είναι κάτι το οποίο βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Γιατί αυτά τα χρήματα τα έχουμε πάρει βάση προϋποθέσεων και όρων και τώρα καλούμαστε πάλι να υποστούμε νέα προαπαιτούμενα για τα ίδια χρήματα… για να συνεχιστεί η μνημονιακή επιτήρηση της χώρας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΔΟΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!