Στήνουν θέσεις μάχης και τεχνητά εμπόδια στον Εβρο

Στην κατασκευή και τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων και θέσεων μάχης στον Εβρο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι Ενοπλες Δυνάμεις παράλληλα με τις εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη σε συγκεκριμένα σημεία της συνοριογραμμής Ελλάδος – Τουρκίας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα πρώτα 9 χλμ. του φράχτη στήνονται στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία».

Πέρα από την ανάπτυξη τεχνητών εμποδίων, σε εξέλιξη βρίσκεται και η τοποθέτηση φωτισμού κατά μήκος των ελληνικών συνόρων στον Εβρο, ενώ επισκευάζονται και αναβαθμίζονται σε μέσα επιτήρησης όλα τα παρατηρητήρια.

Στις εργασίες, που πραγματοποιούνται υπό τις οδηγίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), συμμετέχουν μονάδες Μηχανικού και διμοιρίες κατασκευών των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Εβρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΒΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!