στην-τριμερή-ελλάδας-κύπρου-ιορδαν-406464
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.01.2018 | 08:30

Στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας σήμερα ο Τσίπρας

Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ιορδανίας.

Στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά την επίσημη υποδοχή θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στις 10:40 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απονείμει τιμητική διάκριση στον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη κ. Ζήνων.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η διευρυμένη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής.

Οι τρεις ηγέτες θα απευθύνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο μετά τη μία το μεσημέρι (13:15) και αμέσως μετά θα υπογραφούν οι συμφωνίες μεταξύ

των τριών μερών.

Στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών, ενώ λίγο μετά τις 3 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας.