Στην Κέρκυρα το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο παρουσία Τσίπρα

Στην Κέρκυρα αναμένεται την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του διήμερου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ, με την ομιλία του.

Πρόκειται για το έβδομο στη σειρά Περιφερειακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου αντιστοίχων συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που θα γίνει σε ξενοδοχείο στα Γουβιά, επτά χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, θα συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».

Η αυλαία του Περιφερειακού Συνεδρίου θα ανοίξει την Τρίτη το μεσημέρι με τον χαιρετισμό του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, και την ομιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, που θα κηρύξει και την έναρξη του Συνεδρίου.

Ομιλητές του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων νήσων θα είναι στις θεματικές Συνεδρίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γ,γ. Υποδομών του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]