στην-ελευσίνα-το-σκάφος-που-εμβολίστη-446288
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 13.02.2018 | 17:33

Στην Ελευσίνα το σκάφος που εμβολίστηκε από τους Τούρκους

Τεχνικοί της διεύθυνσης επιχειρησιακών μέσων θα αξιολογήσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος 090 «ΓΑΥΔΟΣ», όταν κατά την περιπολία του στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό, η οποία είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκική ακταιωρός προσέκρουσε με την πλώρη στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τπληροφορίες του ΑΜΠΕ, το ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ», που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Σώματος και καλύπτει από τον Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχει ήδη φθάσει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά, συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται η ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Λιμενικού.

Εάν οι τεχνικοί του Λιμενικού κρίνουν ότι το σκάφος χρειάζεται δεξαμενισμό θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγηθεί σε κάποιο ιδιωτικό ναυπηγείο.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου σκάφους συγχρηματοδόθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα.