Στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού η ΕΥΠ (ΦΕΚ)

Στο χαρτοφυλάκιο του Πρωθυπουργού περνούν οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Σύμφωνα με το 81 Προεδρικό Διάταγμα και συγκεκριμένα στο άρθρο 5, η ΕΥΠ θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επίσης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, συγχωνεύονται τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής σε νέο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στο νέο Υπουργείο. Το υπουργείο Εσωτερικών απορροφά τις δραστηριότητες του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δεν πηγαίνουν στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταργείται και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με διευρυμένες δραστηριότητες.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταφέρεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων.

Στο υπουργείο Οικονομικών μεταφέρεται η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται αρκετές διευθύνσεις που ανήκαν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως η Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Εμπορικής και Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οργανισμός Invest In Greece κ.ά.

Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρονται επίσης η η Διεύθυνση Διεθνούς Επικοινωνίας, η Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης καθώς και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.ά.

ΦΕΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΦΕΚ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΥΠ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!