Στην αντεπίθεση το Μαξίμου για την επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης

«Σπασμωδική» και «μηδενιστική» χαρακτηρίζουν πηγές του Μαξίμου την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Εξαπολύουν μάλιστα βολές κατά του Ποταμιού και του ανεξάρτητου βουλευτή Χ. Θεοχάρη, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, «στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας».

Οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι έργο της Επιτροπής «δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος».

Σημειώνουν ωστόσο ότι «η αναθεώρηση δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες». Όπως διευκρινίζουν, «τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα  θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ειδική μνεία, συνεχίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου, «θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας»

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του Ποταμιού και του κ. Θεοχάρη που «εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας» οι κύκλοι του Μαξίμου απαντούν: «Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή;». Καλούν τέλος τη Νέα Δημοκρατία «να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!