στέιτ-ντιπάρτμεντ-η-κυριαρχία-της-ελλ-1067127
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.09.2022 | 07:39

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με γραπτή του δήλωση, σχετικά με τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες».

Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Τώρα δεν είναι η ώρα για δηλώσεις ή ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να επιλύσουν τυχόν διαφωνίες που μπορεί να έχουν διπλωματικά. Πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που αποτελεί συλλογική απειλή για όλους μας, και αυτό είναι η επιθετικότητα της Ρωσίας. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».