Στα χέρια της ΜΙΤ απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων

Σε γιγαντιαίο σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό που είχε αποκαλυφθεί πριν από χρόνια, όταν οι Αμερικανοί διενεργούσαν υποκλοπές στα τηλέφωνα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και υπουργών της κυβέρνησης του μέσω ενός λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στο δίκτυο της VODAFONE εξελίσσεται η υπόθεση της κλοπής των αρχείων της COSMOTE.

Στο Μαξίμου και στην ΕΥΠ, σύμφωνα με το kontranews, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, γιατί οι άγνωστοι χάκερς που σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών δούλευαν για λογαριασμό της ΜΙΤ, σάρωσαν και τους απόρρητους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για τις επικοινωνίες του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης.

Οι άγνωστοι χάκερς κατάφεραν να σαρώσουν τα αρχεία και τους κωδικούς της COSMOTE εισβάλοντας στο δίκτυο από βαλκανική χώρα.

Βέβαια πρόκειται για παραπλανητική κίνηση, για να μην εμφανιστεί το σημείο από το οποίο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απάτη.

Μέχρι σήμερα, η διοίκηση της COSMOTE δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την υπεξαίρεση των δεδομένων από εκατομμύρια συνδρομητές, ούτε και για τις επιπτώσεις που προκαλεί σε ζητήματα ασφαλείας των επικοινωνιών η υποκλοπή των απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούνται για να θωρακίζονται οι συνομιλίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.

Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι ακριβώς συνέβη, γιατί η εταιρεία ενημέρωσε με καθυστέρηση ακόμα και την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Από τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία-φωτιά, που είναι απαραίτητα για την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Αλλωστε και στο σκάνδαλο με τη VODAFONE οι αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε να πει την αλήθεια στο λαό για την κατασκοπεία που διενεργούσε η CIA σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.

Την επίμαχη περίοδο με τις υποκλοπές των Αμερικανών μέσω VODAFONE βρισκόταν σε εκκρεμότητα μια σειρά από συμβάσεις σε ενέργεια και εξοπλιστικά με τη Ρωσία.

Στην παρούσα φάση, το ενδιαφέρον για υποκλοπές είναι έντονο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αφού η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή επιθετικότητα από την πλευρά της Αγκυρας.

Το σκάνδαλο με την κλοπή των αρχείων της COSMOTE αφορά στην ίδια την ασφάλεια της χώρας και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις, τόσο στους συνδρομητές της όσο και στη Δικαιοσύνη που πραγματοποιεί την έρευνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΙΤ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!