Στ.Θεοδωράκης: Θα πούμε προεκλογικά ποιος πρέπει να κυβερνήσει

«Το Ποτάμι θα πει πριν τις εκλογές από ποιους θα πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος» δεσμεύτηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος, τονίζοντας ότι πρέπει οι βουλευτές να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο για δύο θητείες. «Θα μείνω στην πολιτική άλλα 8 χρόνια, μέχρι τα 60 μου», αποκάλυψε.

«Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι έρχονται οι καλοί και δεν υπάρχει λόγος αλλαγών (…)» τόνισε. Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης ότι Το Ποτάμι προτείνει τη διπλή ψήφο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αλλαγές στη βουλευτική ασυλία και να υπάρξουν πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες είναι όπως είπε, διαλυμένες σήμερα. «Η κοινωνία πρέπει να ενισχύσει νέες πολιτικές δυνάμεις» πρόσθεσε.

Για τις επαφές που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε και με Σαμαρά και με Τσίπρα, για να δούμε κάποια σημεία επαφής παρά τις διαφωνίες μας» αποκαλύπτοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση να κάνουμε και στους δυο, η χώρα δεν θα προχωρήσει χωρίς μικρές και μεγάλες συνεννοήσεις».

Διευκρινίζοντας τι σημαίνει «διπλή ψήφος» ανέφερε ότι «πρέπει να κόψουμε τη χώρα σε μικρές περιφέρειες, ψηφίζεις τοπικά τον καλύτερο, και στην εθνική λίστα ψηφίζεις κόμμα. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη της κοινότητας» ανέφερε.

«Δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από την καλή διάθεση του πολιτικού συστήματος» εξήγησε, ενώ τάχθηκε κατά των διορισμών «για να μην μάς έρθει μετά πάλι το μπουγιουρντί». Όπως εξήγησε ο ιδρυτής Του Ποταμιού «πρέπει να απελευθερώσουμε την ιδιωτική οικονομία, με μεγάλα έργα μέσω ΕΣΠΑ, και φοροελαφρύνσεις ειδικά στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή, χρειάζονται 150 υπογραφές για να κάνεις σήμερα εξαγωγική επιχείρηση.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος μέτριος για να εξυπηρετεί σχεδιασμούς. «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να στέκεται στο εξωτερικό, να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΣΠΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση