σπυράκη-η-κυβέρνηση-επιδεικνύει-ανοχ-597187
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.03.2019 | 17:23

Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανοχή στους μπαχαλάκηδες

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προχώρησε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κα. Μαρία Σπυράκης απαντώντας σε διάφορα ζητήματα όπως τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, τον θάνατο ασθενούς στο ΚΑΤ από πυρκαγιά, τις προσαγωγές στη Μυτιλήνη και τις πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου. Αναλυτικά η κα. Σπυράκη ανέφερε τα εξής:

Για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης και ενημερώθηκε για τη χθεσινή επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους, από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν. Οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι, η κοινωνία είναι φοβισμένη και η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανοχή στους μπαχαλάκηδες, επιδεικνύει αδράνεια στον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση της ανομίας και φέρει ακέραιη την ευθύνη για τα  επεισόδια που συμβαίνουν στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά περισσότερο από 4 χρόνια. Λίγη αυτοκριτική από την ηγεσία του Υπ. Δημ. Τάξεως, του Υπ. Προστ. Πολίτη θα ήταν απαραίτητη.

Για τον θάνατο ασθενούς στο ΚΑΤ από πυρκαγιά

Θα ήθελα επίσης να κάνω και ένα σχόλιο σχετικά με την απώλεια του ανθρώπου μετά την πυρκαγιά στο ΚΑΤ.  Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν σύστημα πυρανίχνευσης και ορισμένα από αυτά ούτε πιστοποιητικό ασφαλείας. Είναι ένα μέρος μιας εικόνας ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις του.

Για τις προσαγωγές στη Μυτιλήνη 

Η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει ευαισθησία στα θρησκευτικά φρονήματα των πολιτών και τον αυτονόητο σεβασμό στα θρησκευτικά σύμβολα. Διχαστικοί σταυροί δεν υπάρχουν.

Για τις πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου

Όπως ξέρετε, οι αγορές προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει η επόμενη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με βάση αυτό το σκεπτικό θεωρούμε πως είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Για την εκλογή του κ. Εξαδάκτυλου στην προεδρία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Επαναλαμβάνω όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης μέσω του Twitter: η εκλογή του κ. Θανάση Εξαδάκτυλου με 62% στην Προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί σε μια ακόμα κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει αγκαλιάσει το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.