σωτήρης-τσιόδρας-σκέφτεται-ακόμη-πα-972650
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.12.2021 | 11:36

Σωτήρης Τσιόδρας: Σκέφτεται ακόμη & παραίτηση -Προσπάθεια αποτροπής από Μαξίμου

Τις τελευταίες ώρες, στα δημοσιογραφικά γραφεία, οργιάζουν οι φήμες ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης του από τις Επιτροπές του υπουργείου Υγείας στις οποίες προεδρεύει. Πρόκειται, μεταξύ άλλων,  για τις Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων και Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).

Πρόσωπα που συνομιλούν μαζί του αναφέρουν ότι είναι σφόδρα ενοχλημένος με τις αναφορές της πολιτικής του προϊσταμένης, αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα αλλά και του «δεξιού» χεριού του πρωθυπουργού, υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, με τις οποίες υποτίμησαν την έρευνά του για τις ΜΕΘ, αμφισβητώντας την επιστημοσύνη του. Την στιγμή, μάλιστα, που ο ίδιος με τη δήλωσή του, στην ουσία στήριξε την κυβέρνηση.

Προσπάθεια αποτροπής από Μαξίμου

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν φτάσει οι πληροφορίες για την έντονη δυσαρέσκεια Τσιόδρα, επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς, όπως τονίζει παλιός κυβερνητικός βουλευτής στην aftodioikisi.gr,  «το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι μία παραίτηση Τσιόδρα».

Γι’ αυτό διαρρέουν ότι ο καθηγητής Τσιόδρας συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από την τακτική ενημέρωση του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και σχετικές επαφές του Μαξίμου με τον καθηγητή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες, για την κυβέρνηση, εξελίξεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα:

Ενω οι υπουργοί συνεχίζουν να “πετούν την μπάλα στην εξέδρα”, δηλώνοντας ότι κανείς δεν παρέλαβε την μελέτη!!!!