σκουρλέτης-μεγάλες-οι-ευθύνες-της-κυβ-469824
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.11.2020 | 16:58

Σκουρλέτης: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείρισης της πανδημίας

Στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη μη λήψη κατάλληλων και αργοπορημένων μέτρων, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν «έχει πει λέξη» για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες από την έναρξη του πρώτου κύματος κορωνοϊού.

Σημείωσε παράλληλα, ότι υπάρχουν περιοχές, όπως η Λάρισα, στην οποία έχουν γεμίσει οι κλίνες ΜΕΘ και παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει, ακόμη, σχέδιο επίταξης ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν υπάρχει σύστημα αξιοποίησης της πρωτοβάθμιας Υγείας, των λεγόμενων ΤΟΜΥ, έτσι ώστε να μη πηγαίνουν απευθείας στα νοσοκομεία όλα τα περιστατικά», τόνισε.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αναφερόμενος στα Μέσα  Μαζικής Μεταφοράς, υπογράμμισε ότι πλέον έχουν «αφεθεί στην τύχη τους», ενώ σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Τρίτη, υποστηρίζει ότι η αργοπορημένη λήψη τους, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία.

Τι υποστήριξε για το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μιλώντας για το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είπε ότι οι πρακτικές που είδαμε, οι οποίες καταπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταδικάστηκαν απόλυτα από όλο τον πολιτικό κόσμο.

«Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει, πρωτίστως, να αντιμετωπίζονται μέσα από μια κοινή αίσθηση ευθύνης εκ μέρους της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας… Φοιτητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, όλοι μαζί να περιφρουρήσουν τον χώρο τους. Αυτή η συζήτηση έχει γίνει, όχι βέβαια με αφορμή τόσο ακραία γεγονότα και όταν συζητούσαμε για το άσυλο. Το άσυλο άλλαξε, υπάρχει, λοιπόν, το πλαίσιο της παρέμβασης της Αστυνομίας. Από εκεί και έπειτα, όμως; Δεν υπάρχει ένα θέμα διαφορετικών όρων περιφρούρησης του Πανεπιστημίου;», σημείωσε χαρακτηριστικά.