Σκουρλέτης σε Βορίδη: Βγες εσύ να μαζέψεις σκουπίδια με γυμνά χέρια

«Προσπαθούμε να λύσουμε πολλούς κόμπους. Θα εξαντλήσουμε τη συζήτηση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης», είπε ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το ν/σ των ΟΤΑ.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στείρα αντιπολιτευτική τακτική και πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο δεν είναι ακοστολόγητο, έχει περάσει από όλες τις διαδικασίες. Προφανώς υπάρχουν δυνητικές διατάξεις, οι οποίες δεν μπορούν να αποτυπωθούν, όπως για παράδειγμα το βοήθημα που θα δώσουν οι μικροί ορεινοί δήμοι στους γιατρούς (σ.σ. είναι επιλογή τους)».

Για ΜΑΠ που θα δοθούν σε εργαζομένους της καθαριότητες, σχολίασε ότι είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να τα καταβάλει και μάλιστα κάλεσε τον Μ. Βορίδη, αν διαφωνεί και τολμά ο ίδιος, να βγει να μαζέψει κάδους με γυμνά χέρια!

Εξαπέλυσε «πυρά» προς τη ΝΔ γιατί ,όπως είπε, επιθυμεί ιδιώτες στην καθαριότητα των Δήμων και το «απέδειξε» με «κάποιες» συναντήσεις με δημάρχους της Β. Ελλάδας… Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ για το ότι επιμένει στο 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο και όχι στην αποκλιμάκωση αυτού του μέτρου, τακτική που μελλοντικά θα αφήσει τους δήμους υποστελεχωμένους.

Επανέλαβε ότι το ν/σ δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση καθώς «πατάει» πάνω σε ισχύοντες προυπολογισμούς, ανταποδοτικά και αιτήματα δημάρχων.

Τέλος, μίλησε για τη σημαντικότητα ορισμένων διατάξεων όπως τη δημιουργία του Μητρώου Πολιτών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΟΤΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!