Σκουρλέτης: Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο – Προανήγγειλε διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-Πλατφόρμας

Τη θέση του υπέρ της αναγκαιότητας των εκλογών επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, η ανάγκη για εκλογές έχει προκύψει εκ των πραγμάτων και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

«Ο πρώτος είναι γιατί υπάρχει μια αντικειμενική απώλεια σε σχέση με τη δύναμη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης συνολικότερα. Έχει χάσει την πλειοψηφία πλέον, δεν τη διαθέτει, αυτό δεν μπορεί κανείς να το παρακάμψει. Όλα τα υπόλοιπα είναι κωμικοτραγικά που ακούγονται «ναι μεν αλλά»… Και το δεύτερο, εξίσου σημαντικό, που σχετίζεται με την ουσία της Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός μιας κυβέρνησης που καλείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι αυτό στη βάση του οποίου εκλέχθηκε. Αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση. Κατά συνέπεια υπάρχει το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι πρέπει πρώτα να γίνουν εκλογές και στη συνέχεια συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο σημείωσε: «Πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, βαθέως προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό το συνέδριο γίνει κάτω από συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι εις βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα μίλησε για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της, ενώ υποστήριξε ότι στις λίστες πρέπει να μπουν αυτοί που συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε εξάλλου ότι «η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος».

Για τους ΑΝΕΛΛ και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας, είπε ότι αν και προεκλογικά ήταν επιφυλακτικός, η συνεργασία αυτών των μηνών έδειξε ότι οι ΑΝΕΛΛ ήταν ένας φερέγγυος σύμμαχος και τάχθηκε υπέρ μιας νέας συνεργασίας μετεκλογικά. Αντίθετα, είπε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για μια μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΑΝΕΛΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]