Σκουρλέτης από Ύδρα: Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής του λαού- Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι

  • Απο stergios
  • 24 Ιουνίου 2018 - 13:43
  • Comments Off

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Τον κ. Σκουρλέτη υποδέχτηκαν χθες, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ύδρα, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο υπουργός Εσωτερικών παρέστη στη μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση οθωμανικής φρεγάτας.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Σκουρλέτης αφού υποδέχτηκε μαζί με τον δήμαρχο του νησιού, την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρέστη στη δοξολογία που ακολούθησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία παρευρέθη στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, για την τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τιμήν του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, αλλά και των Ναυμάχων του 1821.

Ο υπουργός Εσωτερικών μετά το πέρας της εκδήλωσης, από τον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ανέφερε:

«Τιμάμε σήμερα όλους όσοι αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερη η πατρίδα μας. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους. Σήμερα τα προτάγματα είναι διαφορετικά, μέσα σε διαφορετικές συνθήκες. Αλλά αυτό που έκαναν οι προγονοί μας, το ακατόρθωτο, αυτό που φάνταζε τότε ως ακατόρθωτο, να τα βάλουν με όλους και να κάνουν ελεύθερη την πατρίδα μας, μας δίνει έμπνευση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακολουθώντας τα δικά τους μηνύματα, μέσα από την ενότητα του λαού μας, αγωνιζόμαστε για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας, αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ζωής του λαού μας και νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα σήμερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Δείτε το βίντεο :

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΥΔΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!