Σκοπιανές ΜΚΟ: Κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία «Μακεδόνων»

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913, κατηγορούν την Ελλάδα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) της ΠΓΔΜ, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ειδικότερα, σε κοινή δήλωσή τους προς το Anadolu οι τέσσερις Σκοπιανές ΜΚΟ (Macedonian Human Rights Movement International, United Macedonian Diaspora, World Macedonian Congress και Macedonian Global Coordinative Network) εγκαλούν την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς για την επί δεκαετίες διαμάχη για το ονοματολογικό.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «ο λαός της πΓΔΜ δεν μπορεί πλέον να αντέξει το αφόρητο βάρος της αδικίας που υπέστησαν από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων «συνομιλιών» για το όνομα της χώρας τους, η οποία ξεκίνησε το 1993″.

Στην ίδια δήλωση οι ΜΚΟ αναφέρουν ότι το θέμα της ονομασίας είναι η εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απλώς η συνέχιση και διεθνοποίηση της εικοσιπενταετούς εγχώριας πολιτικής άρνησης της εθνοτικής ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας της.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττει στη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από το 1913» σημειώνουν οι ΜΚΟ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΚΟ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!